17 September 2018

Fiat Professional op de IAA Hannover 2018

  • Fiat Professional toont volledige gamma bedrijfsvoertuigen tijdens IAA Hannover.
  • Fiat Ducato: de bestseller van Fiat Professional en onbetwiste marktleider in Europa toont zich in al zijn veelzijdigheid in Hannover, van de foodtruckversie tot de mobiele werkplaats MEC (Mopar Express Care) en van de trekkercabine tot het chassis met schutbord, ontwikkeld als basis voor heel wat toepassingen, inclusief kampeerwagens (70 procent van alle in Europa verkochte kampeerwagens rusten op een Ducato-basis).
  • Fiat Professional toont ook het meest milieuvriendelijke gamma: het aanbod van haar CNG/Biogas voertuigen zoals de Ducato, Doblò en Fiorino. Daarmee bevestigt FCA zijn leiderschap op het vlak van CNG-voertuigen, met meer dan 720.000 verkochte voertuigen.
  • Om de Fiat Professional-stand compleet te maken, zijn ook de fascinerende Fullback Cross Concept van Garage Italia en de Talento Shuttle van Irmscher aanwezig.
  • Op het bedrijfsvoertuigensalon van Hannover staat ook Mopar®Connect Fleet, een reeks van autogerelateerde diensten voor fleetmanagement en veiligheid, die zich richten tot de fleetbeheerders van kleine en middelgrote ondernemingen.

Op de IAA in Hannover toont Fiat Professional acht voertuigen. Een compleet gamma met het juiste antwoord voor alle behoeften inzake personen- en goederenvervoer. Alle segmenten zijn gedekt, van bestelbreaks tot grote bestelwagens en pick-ups, met alle koetswerktypes, laadcapaciteiten en volumes, om nog maar te zwijgen over het complete gamma wielbases, breedtes en hoogtes, de uiterst efficiënte motoren en de diverse aandrijftypes (benzine, diesel, lpg en methaan).

Dé ster van de Fiat Professional-stand is de Fullback Cross Concept van Garage Italia, een originele concept-car gecreëerd in samenwerking met de creatieve afdeling van Lapo Elkann. Aan de buitenzijde is de concept-car herkenbaar aan de opvallende tweekleurige livrei in Groen en Brons, met bronskleurige spiegelkappen en 17" matzwarte velgen in combinatie met het originele lederen interieur in 'Elmo Vintage'.

Het tentoongestelde voertuig is afgeleid van de Fullback Cross, de veelzijdige pick-up met een uitgesproken lifestyle-karakte. De pick-up van Fiat Professional biedt de beste draaicirkel in zijn klasse, is comfortabel en  beschikt over het meest complete tractiesysteem in zijn klasse. Een druk op de knop volstaat om over te schakelen tussen de brandstofbesparende tweewielaandrijving en de terreingerichte vierwielaandrijving met centraal Torsen-differentieel. Daarnaast biedt de Fullback Cross de mogelijkheid om een lage overbrenging te gebruiken en om, op de meest extreme ondergronden, het achterdifferentieel mechanisch te vergrendelen.

Behalve de Fullback Cross Concept van Garage Italia is er ook de Talento Shuttle, gepersonaliseerd door Irmscher, de Duitse specialist in raceconversies en functionele uitrusting. Deze versie bevestigt de uitzonderlijke flexibiliteit en natuurlijke aanleg van het model voor exclusief luchthaven- of shuttlevervoer. Het is een bijzonder veelzijdig voertuig dankzij zijn vier afzonderlijke achterzetels en volledig configureerbare lay-out.

Het tentoongestelde voertuig staat op de basis van de Talento en kan tot zes personen (inclusief bestuurder) vervoeren en onderscheidt zich door een hoogwaardig interieur. Daartoe is zijn interieur afgewerkt in de kleur 'Total Black' met zwart dashboard en zilver gelakte randen rond de instrumenten en met vier elegante, onafhankelijke contourzetels achteraan met een volledig lederen bekleding met rode stiknaden en individuele armsteunen. En doordat ze op rails staan, zijn ze ook draaibaar en verschuifbaar: zo kan de hele passagiersruimte naar wens worden gebruikt en getransformeerd.

Last but not least is er een handig klaptafeltje tussen de twee rijen dat wanneer nodig kan worden weggeklapt. Het interieur van deze ongewone Talento Shuttle wordt vervolledig door de afwerking van de randen onderaan de ruiten en de zwarte lederen interieurafwerking met rode stiknaden.

De Talento, die wordt tentoongesteld in de Combi-configuratie met lange wielbasis voor personenvervoer (L2H1) oogt niet alleen aantrekkelijk en dynamisch maar biedt zijn inzittenden ook een ongeëvenaarde, volledig configureerbare ruimte voor zijn passagiers en hun bagage.

Conversies van de Ducato, de bestseller van Fiat Professional met meer dan drie miljoen verkochte exemplaren.

In Hannover zullen bezoekers twee voertuigen op basis van de Ducato kunnen bewonderen, die de immense veelzijdigheid van het meest verkochte model van Fiat Professional in de verf zetten. Het eerste daarvan is een Ducato geconverteerd voor de foodtrucksector met een zwart koetswerk, een grijs interieur en de 130 pk sterke 2.3 MultiJet2-motor. Daarnaast staat de befaamde MEC (Mopar Express Care), de mobiele werkplaats op basis van een Fiat Ducato, inclusief receptie-, diagnose- en werkruimte. De stand op het internationale salon van Hannover 2018 wordt vervolledigd door een gecombineerd showvoertuig bestaande uit twee Ducato-trekkercabines, ontworpen en geleverd als basis voor de vele kampeerwagenversies in het segment waar de Ducato marktleider is (70 procent van alle kampeerwagens verkocht in Europa rusten op een Ducato-basis), alsook voor speciale versies zoals sleepvoertuigen, lichte autotransporters, paardenwagens en mobiele winkels, die stuk voor stuk de nadruk leggen op de opvallende stijl en de technologische en motorgerelateerde hoogstandjes van het model.

De tentoongestelde voertuigen bevestigen het potentieel van de Ducato - en alle andere Fiat Professional-modellen - om hem uit te rusten voor de meest uiteenlopende specialiteiten op het gebied van personenvervoer en conversies: van shuttles tot mobiliteitsassistentie, van mobiele werkplaatsen tot vrachtwagenkoetswerken, van geïsoleerde tot gekoelde voertuigen en recreatieve kampeerwagens tot voertuigen voor lokale overheden. Kortom, er staat geen beperking op de opdrachten en mobiliteitsbehoeften waarvoor een geconverteerd Fiat Professional-voertuig kan worden ingezet, getuige daarvan de samenwerking met de meest befaamde Europese uitrustingsleveranciers, zoals AL-KO, de marktleider in speciale chassisconstructies.

Het CNG-gamma van Fiat Professional
FCA is al meer dan twintig jaar marktleider op het gebied van bedrijfsvoertuigen die op benzine en CNG/Groengas rijden: er werden al meer dan 720.000 voertuigen verkocht. Het gamma van Fiat Professional omvat vijf modellen: Fiorino, Doblò Cargo, Ducato, Ducato Panorama en Panda Van (niet overal verkrijgbaar).

In Hannover zijn er drie CNG-voertuigen te zien. Het eerste daarvan is een Ducato Minibus, uitgerust met een milieuvriendelijke 3.0 Natural Power-motor op aardgas, goed voor een vermogen van 140 pk en een maximumkoppel van 350 Nm. Met een bereik van ongeveer 400 kilometer werpt hij zich op als een nuttig alternatief voor de conventionele dieselmodellen, met een perfect vergelijkbaar vermogen en laadvermogen. Nog een bijzondere voorziening van het tentoongestelde voertuig is zijn configuratie met veertien plaatsen (inclusief bestuurder), die de Shuttleversie met negen plaatsen en de Minibus met zeventien plaatsen aanvult en het bestsellergamma voor personenvervoer van Fiat Professional compleet maakt.

De Ducato Minibus, die in Hannover te zien is, is gehomologeerd als een M2-voertuig met een maximaal toegelaten massa van 4,3 ton (een unicum in de sector van de voorwielaangedreven voertuigen). Ze heeft een wielbasis van 4.035 millimeter in combinatie met het verhoogde dak (H2) en een lengte van 5.998 millimeter (L4) en biedt veertien plaatsen. De uitrusting, die nauwgezet werd geselecteerd om het allerhoogste passagierscomfort te verzekeren, omvat passagierszetels met een over 13 graden verstelbare rugleuning, led-dag- en -nachtverlichting, een bagagerek aan beide zijden, met opbergvakken en individuele led-lampjes, luidsprekers, individuele verluchtingsroosters en twee USB-laadstations voor elke zetelrij.

Eveneens te zien op de stand van Fiat Professional is een Doblò Cargo Natural Power, uitgerust met een 1.4 16V T-JET Natural Power-motor op CNG/groengas, die maximaal 120 pk aan vermogen levert (zowel op benzine als op methaan) en een progressief koppel genereert (206 Nm bij 3.000 t/min). Dat maakt flexibel schakelen mogelijk en de 6-versnellingsbak hoeft minder te worden gebruikt, wat voor aangenaam en ontspannen rijden zorgt. De wagen voldoet dan ook alle milieu- en businessbehoeften: het volledige laadvolume bleef intact aangezien de groengascilinders onder de vloer werden geïnstalleerd. De totale capaciteit van die tanks is 95 liter, wat ongeveer overeenkomt met 16 kg aardgas, voor de versies met korte wielbasis en vier cilinders (de Cargo-versies met lange wielbasis hebben 5 cilinders die 130 liter/ongeveer 22 kg aardgas kunnen bevatten), aangevuld met de 22 liter grote benzinetank. Het tentoongestelde model biedt ook een brede waaier aan uitrusting voor specifieke businessbehoeften, zoals een moduleerbaar reksysteem met opbergvakken, rekken en lades dat aan beide kanten van het voertuig kan worden geïnstalleerd. Bovendien is het laadvolume identiek aan dat van de dieselversie: tot 4,6 m³ met een baanbrekend laadvermogen tot 980 kilogram.

Tot slot kunnen bezoekers op het Duitse salon kennismaken met de Fiorino Natural Power, met zijn 70 pk sterke 1.4 8v 'dual fuel'-motor op benzine en aardgas, die een totaal rijbereik van meer dan 900 kilometer verzekert, en een lichtgrijze metaalkleur en bijpassend interieur. Het aardgas zit in twee stalen cilinders onder de vloer, met een totale capaciteit van 77 liter (wat overeenkomt met ongeveer 13 kg gas). De laadruimte met een perfect vlakke en uniforme vloer over de hele lengte maakt het mogelijk om het volume van 2,4 m³ met draaibare scheidingswand en een laadvermogen van 500 kilogram (inclusief bestuurder) optimaal te benutten. De andere motorversies bevestigen het stadsgerichte karakter van dit voertuig dankzij zijn compacte afmetingen, waarmee hij zich erg wendbaar toont en heel eenvoudig laat parkeren, ondanks zijn indrukwekkende laadvolume tot 2,8 m³ en zijn laadvermogen tot 610 kilogram. Daarmee is hij een unicum in zijn klasse qua gebruikskosten, comfort en functionaliteit.

De drie CNG-voertuigen bevestigen dan ook de voortdurende aandacht die Fiat Professional aan milieukwesties besteedt, door het onderzoek naar en de ontwikkeling van tastbare oplossingen om de prestaties te verbeteren, het brandstofverbruik te drukken en de ecologische en economische duurzaamheid te verzekeren. OEM-voertuigen (omgebouwde voertuigen die af fabriek worden geleverd met chassisaanpassingen op maat van specifieke technologieën) worden bovendien net als conventionele voertuigen onderworpen aan crash- en emissietests en kunnen uitpakken met de hoogste normen inzake comfort en veiligheid.

Kopers genieten bovendien de extra bonus dat aardgas vandaag de dag een duurzame brandstof is: ecologisch, veilig, praktisch en goedkoop. Bij gebruik van aardgas (gemengd met biomethaan) ligt de CO2-uitstoot van bron tot wiel 43 procent lager en daalt de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en fijne roetdeeltjes (PM) met 94 tot 95 procent. Aardgasvoertuigen zijn dan ook toegestaan in stadscentra met milieubeperkingen en zijn ook welkom in ondergrondse parkeergarages en op ferry's.

Mopar® Connect: connectiviteit vanop afstand en maximale bescherming, ook voor wagenparken

Mopar® Connect bestaat uit nieuwe connectiviteitsfunctionaliteiten die toegespitst zijn op de veiligheid van het voertuig. Met deze telematicaoplossingen kunnen diverse functies en parameters op afstand beheerd worden en kan er hulp worden ontvangen bij pech, een ongeval of diefstal van het voertuig.

Mopar® Connect is geïntegreerd met de connectiviteitsdiensten van  Uconnect LIVE (zoals eco:Drive, Jeep Skills en TomTom LIVE). Hier is my:Car aan toegevoegd samen met de nieuwe functionaliteiten my:Assistant en my:Remote Control.

My:Assistant kan hulp regelen bij pech, een ongeval of diefstal van het voertuig.

Met My:Remote Control kunnen de portieren op afstand ver- of ontgrendeld worden, kan de auto worden gezocht en kunnen er zogenaamde reminders gegeven worden.

Met My:Car Status kan de status van het voertuig, zoals status accu, brandstof en bandenspanning worden gecontroleerd .

Om in te spelen op de behoeften van verschillende klanttypes - van particulieren tot ondernemingen - biedt Mopar® services met specifieke oplossingen aan. Zo is Mopar® Connect Fleet verkrijgbaar voor fleetmanagers van bedrijven, die behalve de basisfuncties ook de mogelijkheid krijgen om het wagenparken veilig en doeltreffend te beheren via een portaal gecreëerd door Targa Telematics. Het innovatieve Mopar® Connect Fleet is verkrijgbaar in twee versies ('Basic' en 'High') en gebruikt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface die fleetmanagers rechtstreeks kunnen raadplegen via hun smartphone en pc om alle activiteiten te controleren en de status qua onderhoud, herstelling en service voor elk voertuig op te volgen. Mopar Connect Fleet is verkrijgbaar via het erkende FCA-netwerk.

 

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

 

Noot voor de redactie:

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) is de op 7 na grootste autofabrikant ter wereld. In 2016 verkocht FCA ruim 4,7 miljoen voertuigen. De groep ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. FCA bevindt zich in 40 landen, heeft 162 productiefaciliteiten, 87 R&D centers, dealers en importeurs in meer dan 150 landen. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

Niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met

 Mirco Rácz, Public Relations Manager

Tel: +31 6 52000 188

 E: mirco.racz@fcagroup.com

W: www.fiatprofessional.nl

W: www.fiatprofessionalpress.nl

 

 

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Gerelateerde afbeeldingen


Bijlagen