01 Oktober 2015

Fiat Professional op de BedrijfsautoRAI 2015

De BedrijfsautoRAI staat op punt van beginnen. Fiat Professional is vertegenwoordigd met een stand van 200 m2 in hal 3 en toont opvallende uitvoeringen van de nieuwe Fiat Doblò en Fiat Ducato. Financieel voordeel voor alle Fiat Professional modellen is er in de vorm van een '4+4 deal' die bestaat uit 4 jaar garantie en 4 jaar 0% rente op de financiering.


De BedrijfsautoRAI vindt plaats van 20 t/m 24 oktober. Fiat Professional toont daar opvallende uitvoeringen van de recent geïntroduceerde Doblò en Ducato. Beide modellen maken onderdeel uit van de nieuwe designtaal bij Fiat Professional. Het nieuwe ontwerp oogt niet alleen fraaier, het is ook functioneel waardoor de onderhouds- en reparatiekosten dalen. Zo is de voorbumper ontworpen om snel te kunnen vervangen en zijn de koplampen hoger geplaatst met als doel de kans op schade te verminderen. Fiat Professional biedt financieel voordeel ook aan in de vorm van een '4+4 deal' die bestaat uit 4 jaar garantie en 4 jaar 0% rente op de financiering. De 4+4 deal geldt voor alle Fiat Professional modellen.

 

Fiat Professional toont in Amsterdam de volgende uitvoeringen van de Doblò en Ducato, die zowel van binnen als buiten zijn voorzien van vele accessoires en inrichtingen:

1. Doblò Maxi 1.6 MultiJet 105 pk ECOJET: voorzien van imperiaal, sidebars, MOPAR lichtmetalen wielen en Bott kastjes/lade inrichting.

2. Ducato L4H2 3.5t Heavy 3.0 MultiJet 180 pk ComfortMatic: rijk uitgerust, bumpers in carrosseriekleur rondom, nieuwe Sortimo Post NL inrichting, sidebars en opstap achterzijde.

3. Ducato L3H2 3.5t Heavy 3.0 CNG Euro 6 Natural Power: de CNG tanks zijn goed zichtbaar dankzij displaywijze en uitgerust met een one-off ludieke Motexion inrichting.

4. 2 x AL-KO cabine aandrijfcombinatie: unieke eyecatcher om de veelzijdigheid van de Ducato qua ombouw te onderstrepen.

 

Fiat Professional niet alleen zichtbaar op stand

Het totaal aan geëxposeerde modellen Fiat Professional komt uit op 8. Onze partners op gebied van bedrijfswageninrichting, Sortimo en Bott, tonen beide een Fiat Doblò. In hal 6 is verder een Ducato met driezijdige kipper te zien die al rijklaar is vanaf € 18.495 (excl. BTW en BPM). Bovendien staat op de stand van Smartbox Nederland in hal 1 ook een Ducato. Speciaal voor bloemen- en plantentransport heeft het bedrijf de Distrihopper ontwikkeld. Op basis van een AL-KO chassis, gekoppeld aan een Fiat Ducato cabine en aandrijflijn, bouwt Smartbox een lichtgewicht laadbak van 5,30 m lang en 2,60 m hoog. Elke voertuig is in staat 14 Deense karren mee te nemen, bij een totaal laadvermogen van 1.150 kg op 3.500 kg GVW. Het gewichtsvoordeel van de Fiat Ducato geniet de voorkeur van Smartbox.

 

Over de nieuwe Fiat Doblò

De nieuwe Fiat Doblò is de opvolger van bestseller: meer dan 1,4 miljoen klanten kozen sinds zijn introductie in 2000 voor de veelzijdige Italiaanse bestelauto. De nieuwe Fiat Doblò is zowel aan de buitenkant als van de binnenkant volledig gerestyled. Hij biedt de mogelijkheid van drie stoelen, tot 40% meer bruikbaar koppel en hij bevestigt zijn 'best in class' wegligging en rijcomfort, dankzij de bi-link ophanging en meeste  laadcapaciteit en -volume binnen het segment. De Fiat Doblò kan bagage vervoeren met een gewicht tot één ton en met een volume van ruim 5 m3.

 

De motorenreeks van de nieuwe Fiat Doblò bestaat uit zes turbodiesels en drie benzinemotoren. De dieselmotorenreeks begint met een  - 1.3 MultiJet II (75 en 90  pk) 200 Nm, 1.6 MultiJet II (100 en 105 pk) 290 Nm, 1.6 MultiJet II (90 pk) 200 Nm met gerobotiseerde versnellingsbak, en 2.0 MultiJet II (135 pk ) 320 Nm. Alle dieselmotoren zijn goedgekeurd voor de Euro 5+ norm en ze blinken uit door rijplezier, excellente prestaties, een rustige rijkarakteristiek en lage exploitatiekosten (verbruik en onderhoud), naast grote betrouwbaarheid en duurzaamheid. Voor de 1.3 liter en 1.6 liter turbodiesels is het koppel sneller beschikbaar: hoger koppel bij lagere toeren (bij de 1.3 MJet is dit zo goed als 40% verbeterd) en een aanzienlijk betere en meer consequente flexibiliteit en snellere motorreacties.
De drie benzinemotoren voldoen nu al aan de Euro6 emissielimieten en bestaan uit -: 95 pk 1.4 127 Nm, 120 pk 1.4 TurboJet 206 Nm, en 120 pk 1.4 TurboJet 206 Nm dual fuel (benzine/aardgas).

De nieuwe Fiat Doblò biedt de meest uitgebreide range in zijn segment, bestaande uit drie carrosseriestijlen (Cargo, Combi Pickup en Platform), in twee hoogtes en twee lengtes. De nieuwe Fiat Doblò Cargo is er vanaf  €10.400 (excl. BTW en BPM).

 

Over de Fiat Ducato (Natural Power)

De Ducato van de zesde generatie is gebouwd volgens drie richtlijnen: robuustheid/betrouwbaarheid, efficiency/lage exploitatiekosten en nieuwe high-tech. Verder heeft de Ducato de laagste emissies en verbruikscijfers van zijn segment - tot 5.8 l/100 km en 153 g/km CO2 in de NEDC cyclus - dankzij de MultiJet II motoren met 115-180 pk, ook leverbaar met de innovatieve Comfort Matic versnellingsbak. Bovendien mag de Fiat Ducato mag er prat op gaan het meeste totaalgewicht (tot 4.4 ton) en achterasgewicht (tot 2.5 ton) te kunnen torsen én over het grootste laadvermogen (tot 2.1 ton voor bestellers) van de complete categorie met 'enkellucht wielen' te beschikken.

 

De getoonde Natural Power versie rijdt zowel op benzine als aard/groengas. De vijf CNG-tanks zijn volledig onder de laadvloer weggewerkt, waardoor het niet ten koste gaat van het beschikbare laadvolume. Af-fabriek zijn er specifieke aanpassingen doorgevoerd aan de motor, die betrouwbaarheid en schonere prestaties garanderen. Zo zijn het inlaatspruitstuk, injectoren, elektronisch motormanagement en klepzittingen met specifieke geometrie gemaakt van slijtvaste materialen. De twee brandstofsystemen (CNG en benzine) werken onafhankelijk van elkaar. De motor kan op elk gewenst moment schakelen tussen de brandstofsystemen. Samen zijn de vijf CNG-tanks goed een tankcapaciteit van 36 kilogram. Daarmee is een totale actieradius van 500 kilometer mogelijk (CNG: 400 km, benzine: 100 km). De prijs van CNG ligt rond één euro per kilogram. De brandstofkosten dalen hierdoor aanzienlijk. De krachtbron is 136 pk sterk, kan beschikken over 350 Nm koppel en is verder volwaardig Euro6.

 

Fiat Professional heeft met de Fiorino, nieuwe Doblò en nieuwe Ducato weer een uitgebreid aanbod staan op gebied van CNG. Ook van de Ducato is er weer een complete range aan varianten mogelijk in combinatie met CNG, zoals diverse platforms, gesloten bestel en personenwagen. De nieuwe Fiat Ducato Natural Power is per direct te bestellen vanaf € 29.655 (excl. BTW en BPM). Fiat Ducato rijden is al mogelijk vanaf € 17.300 (excl. BTW en BPM).

 

Aangezien het rijden op CNG, in vergelijking tot andere brandstoffen, de luchtkwaliteit ten goede komt, kunnen de subsidies op regionaal en landelijk niveau flink oplopen. Klik hier voor de online calculator. Indien je rijdt op groengas, daalt de CO2-uitstoot met 73% en is de uitstoot van NOx en fijnstof vele malen lager. Nederland telt inmiddels meer dan 140 tanklocaties, verspreid over het hele land.

 

 

---------------------------------------------------EINDE BERICHT---------------------------------------------------

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Toine Damo

Public Relations Officer

T:         +31 (0) 20 3421 864

M:        +31 6 295 84 772

E:         toine.damo@fcagroup.com

W:        www.fiatprofessionalpress.nl

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Gerelateerde afbeeldingen


Bijlagen