Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Stellantis Communications en blijf op de hoogte van het nieuws

01 apr. 2016

Vernieuwde Fiorino vanaf € 9.950

Fiat Professional rust de vernieuwde Fiorino uit met Euro 6 motoren, licht opgefrist uiterlijk en nieuwe functionele mogelijkheden. In mei staat de vernieuwde Fiorino met 21% bijtelling, 4 jaar garantie en 4 jaar 0% rente op financiering bij de Fiat Professional dealer. Prijzen beginnen vanaf € 9.950 (exclusief BTW en BPM).

Vernieuwde Fiorino vanaf € 9.950

Fiat Professional rust de vernieuwde Fiorino uit met Euro 6 motoren, licht opgefrist uiterlijk en nieuwe functionele mogelijkheden. In mei staat de vernieuwde Fiorino met 21% bijtelling, 4 jaar garantie en 4 jaar 0% rente op financiering bij de Fiat Professional dealer. Prijzen beginnen vanaf € 9.950 (exclusief BTW en BPM).

Fiat Professional verkocht in totaal 370.000 exemplaren van de vorige generatie Fiorino. Om dat succesverhaal voor te zetten wijzigt het Italiaanse bedrijfswagenmerk de Fiorino op essentiële punten, zoals het nieuwe geïntegreerde infotainment-systeem. De compacte afmetingen van de vernieuwde Fiorino lenen zich wederom ideaal voor gebruik in de stad. Ondanks zijn compacte formaat beschikt hij over een indrukwekkend laadvermogen van 2,5 m3 en laadvermogen tot 660 kg. Ook op gebied van prestaties, onderhoudskosten, comfort en functionaliteit behoort de Fiorino tot de top van zijn segment.

Stijl en functionaliteit

Het exterieur behoudt zijn kenmerkende ontwerp met hoge koplampen voor perfect zicht. De voorbumper is gewijzigd en is meer in lijn met het nieuwe familiegezicht van Fiat Professional. Compleet nieuw zijn de 15-inch wielen. Ook in praktisch opzicht is het ontwerp doordacht: de laadruimte is eenvoudig toegankelijk gemaakt door de 180 graden te openen achterdeuren met ergonomisch verticaal geplaatste handgrepen. Optioneel is de inklapbare passagiersstoel die dienst kan doen als tafel (half ingeklapt) of plaats kan bieden om extra goederen te vervoeren (volledig ingeklapt).

Het instrumentencluster is uitgerust met nieuwe graphics en permanente achtergrondverlichting voor een beter zicht. Het dashboard is verder verrijkt met een nieuw opbergvak en het nieuwe geïntegreerde 5-inch infotainment-systeem, bestaande uit onder meer radio, Bluetooth, USB, AUX en MP3-speler.

Motoren en veiligheid

Het uitgebreide aanbod van motoren - alle Euro 6 - bestaat uit twee 1.3 MultiJet-dieselmotoren (80 en 95 pk), een 1.4 Fire-benzinemotor met 77 pk en de 1.4 MultiAir-bifuel (CNG/benzine) met 70 pk. De Fiorino is overigens de enige bifuel in zijn segment. Beide dieselmotoren zijn plezierig om mee te rijden, zijn onderhoudsvriendelijk en presteren zowel zuinig als krachtig. De EcoJet-versie maakt brandstofbesparing mogelijk door de toepassing van het start/stop-systeem, een slimme dynamo en een variabele oliepomp. In combinatie met Comfort-Matic, de gerobotiseerde automatische transmissie, kent de Fiorino een fabrieksopgave van 3,8l/ 100 km in de gecombineerde cyclus en een CO2-uitstoot van 100 g/km. In vergelijking tot de handgeschakelde versie zonder EcoJet bedraagt het verschil in brandstofbesparing: 14%. Zowel de 1.3 MultiJet 80 Comfort-Matic als de handgeschakelde versie kwalificeren zich, in combinatie met de optionele EcoJet-versie, voor 21% bijtelling.

De vernieuwde Fiorino biedt een waslijst aan veiligheidssystemen, zoals ABS met EBD, ESC met ASR, HBA, Hill Holder, parkeersensoren, voor- en zij-airbags.

Fiorino Adventure

Voor de ruwe bolster is er de Adventure. Deze uitvoering omvat Traction+, 15-inch wielen met M+S-banden, meer bodemvrijheid, extra bescherming aan weerszijden en voorbumper met skid plate. De meest aantrekkelijke eigenschap van de Adventure is misschien wel het Traction+ systeem met elektronisch sperdifferentieel dat de tractie verbetert bij weinig grip.

In mei staat de vernieuwde Fiorino met 21% bijtelling bij de Fiat Professional dealer. Fiat Professional biedt de Fiorino momenteel extra aantrekkelijk aan dankzij de 4+4 deal met 4 jaar garantie en 4 jaar 0% rente. Prijzen beginnen vanaf € 9.950 (exclusief BTW en BPM).

 

----------------------------------------EINDE BERICHT-------------------------------------------

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

 

Toine Damo

Public Relations Officer

Tel: +31 6 2958 4772

 

Email: toine.damo@fcagroup.com

www.fcagroup.com

www.fiatprofessionalpress.nl

 

Andere inhoud

Schrijf u in voor de nieuwsbrief.

SCHRIJF U NU IN